- 1 1/3 šálku hladké mouky*
- 50g másla
- 4 rozdrcené blizny šafránu
- 1/2 pomerančové kůry
- 1/3 šálku cukru*
- 2 žloutky
*Váha se měří v angloamerické jednotce “cups” (šálky)
Máslo nechám změkčit až bude roztíratelné. Vmíchám do něj rozdrcený šafrán a pomerančovou kůru a nechám vychladnout.
Poté do másla vmíchám cukr a postupně žloutky jeden po druhém. Přidám mouku a vytvořím měkký míč těsta. Zakryji a nechám odpočinout minimálně 3 hodiny v lednici.
Než začnu péct vyndám těsto z lednice aby trochu změklo.
Předehřeji troubu na 165 °C. Těsto naplním do formiček. Jen tenkou vrstvu jako u pracen. Těsto v troube trochu nabyde.
Peču 10 minut dokud okraje nezačnou hnědnout.