Pomerančová srdíčka

  • 1 1/3 šálku hladké mouky*
  • 50g másla
  • 4 rozdrcené blizny šafránu
  • 1/2 pomerančové kůry
  • 1/3 šálku cukru*
  • 2 žloutky

*Váha se měří v angloamerické jednotce “cups” (šálky)

Máslo nechám změkčit až bude roztíratelné. Vmíchám do něj rozdrcený šafrán a pomerančovou kůru a nechám vychladnout.

Poté do másla vmíchám cukr a postupně žloutky jeden po druhém. Přidám mouku a vytvořím měkký míč těsta. Zakryji a nechám odpočinout minimálně 3 hodiny v lednici.

Než začnu péct vyndám těsto z lednice aby trochu změklo.

Předehřeji troubu na 165 °C. Těsto naplním do formiček. Jen tenkou vrstvu jako u pracen. Těsto v troube trochu nabyde.

Peču 10 minut dokud okraje nezačnou hnědnout.