- 30 g másla
- 7 rohlíků
- 200 ml sojového mléka (možná méně)
- 200 g uzeného tofu
- 200 g uzenéno seitanu
- 6 vajec
- 2 hrnky kopřiv
- sůl
- muškátový květ
- pepř
- 1/2 lžičky kypřícího prášeku
Nakrájím rohlíky na kostičky a dám je do větší mísy. Zaliji je mlékem a nechám chvíli stát, aby se mléko vsáklo.
Vezmu vejce a oddělím žloutky a bílky zvlášť do misek. Rohlíky pak promíchám se žloutky.
Kopřivy nakrájím a spařím vroucí vodou.
Uzené tofu a seitan nakrájím na kostičky a přidám do mísy. K tomu dám máslo, kopřivy a prášek do pečiva. Směs ochutím solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Mezitím si předehřeji troubu na 200 °C. Pekáček nebo zapékací mísu vymažu máslem.
Z bílků ušlehám tuhý sníh a opatrně ho přimíchám do směsi. Směs dám do pekáčku a peču asi 30 minut dozlatova.