Velikonoční nádivka

  • 30 g másla
  • 7 rohlíků
  • 200 ml sojového mléka (možná méně)
  • 200 g uzeného tofu
  • 200 g uzenéno seitanu
  • 6 vajec
  • 2 hrnky kopřiv
  • sůl
  • muškátový květ
  • pepř
  • 1/2 lžičky kypřícího prášeku

Nakrájím rohlíky na kostičky a dám je do větší mísy. Zaliji je mlékem a nechám chvíli stát, aby se mléko vsáklo.

Vezmu vejce a oddělím žloutky a bílky zvlášť do misek. Rohlíky pak promíchám se žloutky.

Kopřivy nakrájím a spařím vroucí vodou.

Uzené tofu a seitan nakrájím na kostičky a přidám do mísy. K tomu dám máslo, kopřivy a prášek do pečiva. Směs ochutím solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Mezitím si předehřeji troubu na 200 °C. Pekáček nebo zapékací mísu vymažu máslem.

Z bílků ušlehám tuhý sníh a opatrně ho přimíchám do směsi. Směs dám do pekáčku a peču asi 30 minut dozlatova.