Vanilkové rohlíčky

  • 300g hladké mouky
  • 40g moučkového cukru
  • 100g vlašských oříšků
  • 200g másla
  • 2ks vaječných žloutků
  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • 2ks vanilkového cukru na obalení

Prosátou mouku, cukr, ořechy, máslo, žloutky a citronovou kůru vypracuji na hladké, kompaktní těsto. Zabalim ho do fólie a nechám alespoň 2 hodiny v lednici.

Pak z těsta vytvořím váleček o průměru asi 3 cm, ze kterého odkrajuji stejně velké dílky. Ty poté rozválím na válečky, zahnu do tvaru rohlíčku a peču na plechu při 180°C asi 10 minut. Rohlíčky by měly zespoda jen lehce zezlátnout.

Vyndám plech z trouby a nechám 3 minuty odpočinout a obaluji ve vanilkovém cukru.